Toto jsou pokyny pro autory článků do palubního "Okna do světa deskových her". Upřednostňujeme formát RTF, ale může to být i HTML, po dohodě i jiný. Pokud možno dodržujte uvedená jména stylů, usnadníte nám tím udržení jednotné úpravy všech článků. (Pozn.: jméno stylu je důležitější, než to, zda se formátování stylu shoduje s naším - pokud totiž sedí jména stylů, lze už formátování sjednotit automaticky.) Budete-li článek vytvářet v editoru Microsoft Word 97, nabízíme vám naši šablonu.

Formát obrázků: viz níže.

Hlavní nadpis (obsahuje jméno hry) - styl H1

Zvýrazněný úvod (1 až 2 věty) - styl Úvod.

Pokračování úvodu - styl Normální.

Nadpis např. o historii hry - styl H3

Historie, různá jména hry, zajímavosti atd. atp.… - styl Normální.

Zahrajte si s námi <jméno hry> - styl H2

Pravidla čtivou formou, ale dostatečná pro hraní - styl Normální.
    1. Číslovaný seznam používat jen v případě nutnosti, pravidla by měla zůstat čtivá. Pokud se použije, měl by to být STYL ˙Číslovaný seznam"!

Část hry - styl H4

Varianta hry - styl H3

Klub deskových her Paluba

<upravit - navázat na konkrétní hru> Pokud se vám hra zalíbí nebo se o ní budete chtít dozvědět více, zveme vás každé pondělí od 1700 do 2100 hodin do klubu deskových her Paluba na parníku Tyrš v Praze. Více informací získáte na telefonním čísle (02) 90047235 nebo na internetové adrese je http://theoffice.net/paluba/.
 
Podpis

Obrázek 1 (Znakový styl ˙Nadpis vnitřní"): Text k obrázku. Počáteční fráze může být tučně, pokud přímo popisuje obsah obrázku. Styl Titulek. Pokud jde o obrázky samotné, upřednostňujeme formát Corel Draw 7 nebo nižší. Na druhém místě je GIF (ovšem pokud jde o nascannovaný obrázek, je GIF na prvním místě, protože takový obrázek je zbytečné převádět do Corelu). Na dalších místech jsou pak libovolné formáty, na kterých se dohodneme. Obrázky můžete dodat i v papírové formě (např. fotografie nemusíte scannovat jen proto, aby byly v gifu). U obrázků v elektronické formě je nutné rozlišení alespoň 300 bodů na palec. (Záleží na tom, jak má být obrázek v novinách velký. Vodítkem může být šířka sloupce v obdobných článcích ve starších vydáních Nedělních lidových novin.) Pokud dodáváte obrázky na papíře ke scannování a nejde o fotografie či reprodukce z knih a časopisů, měly by být vytištěné na laserové tiskárně. Výstup z jehličkových tiskáren je nepoužitelný a ani inkoustové tiskárny nebývají ideální. U obrázků obsahujících pouze čáry nebo text stačí rozlišení 300 dpi. U obrázků obsahujících šedé plochy je lepší 600 dpi, aby se ztratil rastr.

Obrázek 2: Text ke druhému obrázku.